Ryfylkebiblioteket websøk

   
Den danske dikteren
Huskelisten er tom
Vis
Forfatter
Tittel
 • Den danske dikteren
Språk
 • Språk: Norsk (Bokmål)
Hylleplassering
 • KOV
År
 • 2007
Noter
 • Kasper Jørgensen er en dansk dikter som har fått skrivesperre. Han reiser til Norge for å møte sitt store forbilde, Sigrid Undset. Han har stor tro på at hun kan inspirer ham til å skrive. På vei til Lillehammer begynner det å regne og han må søke ly på en gård. Der forelsker han seg hodestups i Ingeborg. Men Ingeborg er forlovet med odelsgutten på nabogården. Både Ingeborg og Kasper har lest "Kristin Lavransdatter" og vet hva som kan skje dersom døtre trosser sine fedre. Derfor reiser Kasper fortvilet tilbake til Danmark og mange triste år følger. Men så blir plutselig Ingeborg enke fordi mannen hennes får en ku i hodet. Alle blir lykkelige. Hovedtema for boka er hvordan livets tilfeldigheter kan sette store krefter i sving. Er illustrert i enkle tegninger med karikerte menneskeskikkelser og miljø. Boka bygger på animasjonsfilmen med samme tittel. Billedbok for småskole-/mellomtrinnet.
ISBN
 • 978-82-02-26978-4
Tilgjengelige
 • 0/0
Venteliste
 • 0 (0)
*000   nam     1
*00133637
*008           j   0  10nob 2
*015 $a0182276$bBIBBI
*019 $ab,bu,u$bl$dB
*020 $a978-82-02-26978-4$bib.$cNkr 228.00
*090 $btv
*096 $aKOV
*100 0$aKove, Torill$jn.
*24514$aDen danske dikteren$cTorill Kove$wdanske dikteren
*260 $a[Oslo]$bCappelen$c2007
*300 $a[45] s.$bkol. ill.
*520 $aKasper Jørgensen er en dansk dikter som har fått skrivesperre. Han reiser til Norge for å møte sitt store forbilde, Sigrid Undset. Han har stor tro på at hun kan inspirer ham til å skrive. På vei til Lillehammer begynner det å regne og han må søke ly på en gård. Der forelsker han seg hodestups i Ingeborg. Men Ingeborg er forlovet med odelsgutten på nabogården. Både Ingeborg og Kasper har lest "Kristin Lavransdatter" og vet hva som kan skje dersom døtre trosser sine fedre. Derfor reiser Kasper fortvilet tilbake til Danmark og mange triste år følger. Men så blir plutselig Ingeborg enke fordi mannen hennes får en ku i hodet. Alle blir lykkelige. Hovedtema for boka er hvordan livets tilfeldigheter kan sette store krefter i sving. Er illustrert i enkle tegninger med karikerte menneskeskikkelser og miljø. Boka bygger på animasjonsfilmen med samme tittel. Billedbok for småskole-/mellomtrinnet.
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her for bli den første til å gi din mening

Den danske dikteren Kasper Jørgensen reiser til Norge for å besøke den berømte norske dikteren Sigrid Undset. Men på veien til Lillehammer begynner det å regne, og Kasper må søke ly på nærmeste gård. Der treffer han Ingeborg, som han blir veldig forelsket i. Men Ingeborg er allerede forlovet med odelsgutten på nabogården. Skuffet og fortvilet reiser Kasper tilbake til Danmark. Hvordan skal dette ende ...? Nominert til Brageprisen 2007.

Send til